söndag 9 oktober 2011

Skink- och ostpiroger

6 stycken

1 st smördegsrulle

6 skivor (helst rökt) skinka
1 dl riven ost
1/2 msk senap (kan uteslutas om man inte gillar senap)
1 msk ketchup
1 msk crème fraiche
1 krm pizzakrydda
1/2 krm svartpeppar

1 ägg till pensling

Hacka skinkan, riv osten och blanda med crème fraiche, senap, ketchup och kryddor. Rör ihop till en röra. 

Rulla ut smördegsrullen och dela den i 6 fyrkanter. Lägg lite fyllning på ena sidan, pensla med lite ägg runt kanten och vik ihop och tryck ihop kanten med en gaffel. Lägg pirogen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ovansidan av pirogen med ägg. Grädda i 200-225 grader, ca 12-17 minuter. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg