söndag 23 oktober 2011
Surdegsbröd med vete- och rågsurdeg
8 stora eller 16 små frallor
dag 1 kvällen:
75 g vetesurdeg
75 g rågsurdeg
3 dl vatten
2 hg vetemjöl special
Rör ihop allt och låt stå i rumstemperatur över natten.
dag 2 morgon:
degblandningen ifrån dagen innan
5 g jäst
2 msk honung
2 dl vatten
150 g rågsikt
4 hg vetemjöl special
1 msk salt
Häll allt utom saltet i en assistent. Arbeta degen ca 8 minuter. Tillsätt saltet och arbeta degen ca 3 minuter till. Lägg degen i en inoljad bunke (helst med lock). Låt jäsa ca 6 timmar. Ta upp degen på bakbord dela degen i 8 bitar, forma till lite avlånga frallor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 2 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader och låt den bli riktigt varm. Sänk värmen till 225 grader när du sätter in plåten i ugnen. Kasta samtidigt in ett par isbitar i ugnen. Baka i 15-20 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
Satsen räcker till att fylla ett lager på en normalstor tårta. 2 hg hallon och blåbär (frusna går bra) 1 msk socker 0,5 dl vatten 2 gela...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar