1 dl ljus sirap
3 dl socker
30 g smör
3 dl grädde
1 msk vaniljsocker
Koka ihop allt utom vaniljsockret. Låt koka till kolan är knappt 120 grader. Rör ner vaniljsockret. Häll ut smeten på bakplåtspapper. Låt svalna något och skär i bitar. Tänk på att röra ordentligt under tiden som kolan kokar - smeten bränner lätt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
2 personer 4-6 skivor parmaskinka 2 färska fikon i klyftor 1/2 mozzarellaost i mindre bitar dressing: lite olivolja (ca 1 msk) n...
-
Detta är en riktigt "80-talsklassiker" som gjordes ganska så ofta hemma hos oss. Då användes alltid Unkel Bens helt vanliga ris - ...
-
Tror att vi fick en ny favorit i vårt hus i går! Denna tårta föll alla i smaken - fast vem skulle inte gilla kladdkaka med hallonmousse på? ...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar