1 dl ljus sirap
3 dl socker
30 g smör
3 dl grädde
1 msk vaniljsocker
Koka ihop allt utom vaniljsockret. Låt koka till kolan är knappt 120 grader. Rör ner vaniljsockret. Häll ut smeten på bakplåtspapper. Låt svalna något och skär i bitar. Tänk på att röra ordentligt under tiden som kolan kokar - smeten bränner lätt.
söndag 23 oktober 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
-
2 ägg 1,5 dl strösocker 1,5 dl mjöl ca 2,5 dl vinbär 50-75 g vit choklad ca 60 g smör knappt 1/2 dl pärlsocker Vispa ägg och socker...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar