torsdag 6 oktober 2011

Tre snittar av pumpernickel



6 personer

6 skivor fullkornsbröd, pumpernickel

Avocadomousse:
2 avokado
0,5 dl citronsaft, färskpressad
2 msk hackad bladpersilja
1 nypa örtsalt efter smak
1/2-1 dl crème fraiche

Gröp ur avokadon, mosa den och blanda den med citronsaft, bladpersilja, örtsalt och crème fraiche. Förvara den i burk med tätslutande lock tills servering.


Tomatsalsa:
1 chilifrukt
1 salladslök
2 stora tomater
1 vitlöksklyfta
1 nypa örtsalt efter smak

Hacka chili, salladslök och vitlök. Gröp ur inkromet ur tomaterna (inkromet används ej) och skär tomatköttet i små bitar. Blanda allt och smaka av med örtsalt.

Laxbollar:
1 msk finhackad gräslök
rivet skal av 1 lime
2 hg kallrökt lax
1/2 - 1 dl crème fraiche

Finhacka gräslök och lax. Blanda med lime och créme fraiche.

Ta ut tre rundlar ur varje brödskiva. Lägg 3 rundlar på varje tallrik och lägg en klick/boll av varje röra på varje tallrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg