onsdag 12 oktober 2011
Äpple- eller päronkaka med mandel
ca 5 äpplen eller päron
1 ägg
1 hg socker
1 msk mjöl
1 hg smör
1 hg sötmandel
2 bittermandlar
Skala äpplen eller päron. Halvera och gröp ur kärnhuset. Lägg frukthalvorna i en kastrull med ca 1,5 liter vatten och 2 dl socker. Låt koka upp och koka i 2-3 minuter.
Skålla mandeln (sötmandel och bittermandel). Ta bort skalet. Mal mandeln fint.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, smör och mandel. Rör till en slät smet.
Lägg frukthalvorna i botten av en smord pajform. Skeda över mandelsmeten. Baka i 175-200 grader, ca 30 minuter.
Servera kakan ljummen med vaniljsås, grädde eller glass till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar