fredag 7 oktober 2011
Naanbröd
6 stycken
2 dl mjölk
1 dl yoghurt
1 ägg
7,5 dl vetemjöl
2 msk matolja
1 tsk salt
2 tsk socker
1/2 tsk bakpulver
2 tsk torrjäst
Värm mjölken till ca 37 grader. Vispa ägget lätt och blanda med yoghurt, olja, salt, socker, jäst och 1/2 dl av mjölken.
Häll mjölet i en bunke (ev. assistent). Häll yoghurtblandningen över mjölet och blanda. Tillsätt resten av mjölken, lite i taget, under tiden du arbetar degen tills den känns smidig. Låt degen jäsa under en fuktig bakduk i minst 2 timmar.
Knåda degen några minuter och dela den i 6 bitar. Platta ut degbitarna och drag i dem till långsmala brödkakor som är ca 25-30 cm långa. Lägg 2 eller 3 brödkakor på bakplåtspappersklädd plåt och låt dem jäsa i ca 20 minuter under bakduk. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Grädda kakorna högst upp i ugnen 2-4 minuter på varje sida, tills de är gyllenbrunt fläckiga.
Servera gärna brödet till tandoorikyckling och ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar