fredag 7 oktober 2011

Naanbröd


6 stycken

2 dl mjölk
1 dl yoghurt
1 ägg
7,5 dl vetemjöl
2 msk matolja
1 tsk salt
2 tsk socker
1/2 tsk bakpulver
2 tsk torrjäst

Värm mjölken till ca 37 grader. Vispa ägget lätt och blanda med yoghurt, olja, salt, socker, jäst och 1/2 dl av mjölken.

Häll mjölet i en bunke (ev. assistent). Häll yoghurtblandningen över mjölet och blanda. Tillsätt resten av mjölken, lite i taget, under tiden du arbetar degen tills den känns smidig. Låt degen jäsa under en fuktig bakduk i minst 2 timmar.

Knåda degen några minuter och dela den i 6 bitar. Platta ut degbitarna och drag i dem till långsmala brödkakor som är ca 25-30 cm långa. Lägg 2 eller 3 brödkakor på bakplåtspappersklädd plåt och låt dem jäsa i ca 20 minuter under bakduk. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Grädda kakorna högst upp i ugnen 2-4 minuter på varje sida, tills de är gyllenbrunt fläckiga.

Servera gärna brödet till tandoorikyckling och ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg