måndag 3 oktober 2011

Club sandwich med hälleflundra


10 personer

1,5 kg hälleflundrefilé
15 skivor lantbröd
1,2 kg räkor (oskalade)
1 rödlök
3 msk dill
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 citron
4 tomater
sallad
ev. duchessepotatis (egentligen ingår inte duchessepotatis, men i min familj anses det inte vara en riktig middag om man inte får potatis till fisken.)

Finhacka löken och skala räkorna. Blanda räkor, lök, dill, crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med citronsaft och salt.

Skär fiskfilén i ca 2 cm tjocka skivor, salt lätt och låt stå framme i minst 30 minuter i rumstemperatur.

Skiva lantbrödet och stek skivorna gyllenbruna i lika delar smör och olivolja, fortsätt sedan att steka fisken.

Stek fisken ca 2 minuter på varje sidan.

Bygg sedan ihop din egen sandwich med bröd (1 skiva bröd i botten + 1/2 skiva på toppen). , fisk, räkröra, sallad, tomater, citron

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg