5 ägg
5 dl råsocker
1/2 dl olja
6 dl rårivna morötter
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
ca 20 sötmandlar
Glasyr:
200 g philadelfiaost
100 g mjukt smör
1-2 dl florsocker
2 msk pressad lime
Skålla och skala mandeln. Hacka hälften grovt och rosta resten i en torr stekpanna.
Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt olja, rivna morötter samt de hackade mandlarna. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Blanda väl och slå smeten i en väl smord och bröad form eller liten långpanna.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 50 minuter eller tills kakan känns klar med sticka. Låt kallna och dela den sedan i två bottnar.
Blanda glasyren i matberedaren till en jämn smet. Bred ett tunt lager som mellanlägg och resten över och runt tårtan. Garnera med kokos, rostade mandlar, lite grovriven morot och ev. lite mynta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar