100 g smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
3-4 msk kakao
2 ägg
Kolatopping:
100 g smör
4 msk strösocker
3 tsk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2-3 msk ljus sirap
Smält smöret.
Blanda ihop de torra ingrediensera.
Blanda ner äggen i mjölblandningen.
Rör sist ner det smälta avsvalnade smöret.
Häll i en form med löstagbar kant och baka i ca 15 minuter, 175 grader.
Topping:
Smält smöret. Tillsätt de andra ingredienserna och låt koka i ca 15 minuter eller tills toppingen börjar tjockna.
Bred toppingen över kakan när den kommit ut ur ugnen. Låt kakan bli kylskåpskall och servera gärna med grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar