lördag 26 mars 2011

Kladdkaka med kolatoppning

100 g smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
3-4 msk kakao
2 ägg

Kolatopping:
100 g smör
4 msk strösocker
3 tsk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2-3 msk ljus sirap

Smält smöret. 

Blanda ihop de torra ingrediensera. 

Blanda ner äggen i mjölblandningen.

Rör sist ner det smälta avsvalnade smöret. 

Häll i en form med löstagbar kant och baka i ca 15 minuter, 175 grader. 


Topping:
Smält smöret. Tillsätt de andra ingredienserna och låt koka i ca 15 minuter eller tills toppingen börjar tjockna. 

Bred toppingen över kakan när den kommit ut ur ugnen. Låt kakan bli kylskåpskall och servera gärna med grädde. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg