Denna rätt är inte direkt den smalaste..... men ändå ganska så god. Tänk på att denna rätt inte passar att frysa in som matlåda eller dylikt.
1-2 lökar
5 dl vatten + buljongtärning
ris till fyra personer
Kokas och läggs i botten av en ugnsform
8 skivor rökt skinka
1 burk sparris
Rullas ihop och läggs över riset.
1 1/2 dl vispad grädde
1/2 dl chilisås
1 dl majonnäs
1 dl riven ost
Blandas och hälls över riset och skinkan. Gratinera 15-20 minuter, 225 grader.
Receptet är till fyra personer. Det är dock små portioner, mer lämpade för kvällsmat än middag. Ibland när jag gör detta ökar jag framförallt skinkmängden något - då blir det lite mer mättande.
tisdag 8 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar