4 kycklingfiléer
Marinad:
1/4 gul lök, riven eller mycket finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk farinsocker
2 msk kinesisk soya
Jordnötssås:
125 g rostade jordnötter
2 vitlöksklyftor, grovt hackade
1 röd chili, urkärnad och grovt hackad
2,5 cm bit färsk ingefära, grovhackad
3 dl konserverad kokosmjölk
saft av 2 limefrukter
2 tsk farinsocker
Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Skär kycklingen i avlånga bitar och lägg i marinaden. Låt marinera minst 1 timme men helst över natten.
Lägg jordnötterna i en mixer tillsammans med vitlök, chili och ingefära. Mixa allt tills det är finfördelat. Lägg blandningen i en kastrull och tillsätt kokosmjölk, limesaft och farinsocker. Låt sjuda under flitig omrörning i 10-15 minuter eller tills såsen tjocknat, späd ev. med lite mer kokosmjölk om du tycker att såsen blir för tjock.
Blötlägg grillspett i 30 minuter innan de ska användas. Trä sedan kycklingen på spetten och tillaga i ugn (ca 225 grader i 10-15 minuter) eller över grill.
Servera gärna kycklingen och såsen med couscous eller ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar