Detta är helt klart ett favoritrecept. Det passar till både vardag och fest. Det är enkelt att göra och passar till både potatis och ris.
4 personer, 225 grader, 15-20 minuter
4 laxfilér
150 g skalade räkor, med färska räkor blir det allra godast, men det går bra med andra också.
0,5 dl créme fraiche
0,5 dl majonnäs
0,5 - 1 dl hackad dill
0,5 krm cayennepeppar
Rör ihop alla ingredienserna och lägg ovanpå laxfiléerna.
Sås:
0,5 dl créme fraiche
1,5 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljong
1 dl hackad dill
citrondroppar
Kokas ihop och serveras med laxen. Såsmängden är något snålt tilltagen i detta recept - speciellt om man serverar fisken till potatis. Jag brukar för det mesta göra dubbel sats sås.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar