Detta är helt klart ett favoritrecept. Det passar till både vardag och fest. Det är enkelt att göra och passar till både potatis och ris.
4 personer, 225 grader, 15-20 minuter
4 laxfilér
150 g skalade räkor, med färska räkor blir det allra godast, men det går bra med andra också.
0,5 dl créme fraiche
0,5 dl majonnäs
0,5 - 1 dl hackad dill
0,5 krm cayennepeppar
Rör ihop alla ingredienserna och lägg ovanpå laxfiléerna.
Sås:
0,5 dl créme fraiche
1,5 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljong
1 dl hackad dill
citrondroppar
Kokas ihop och serveras med laxen. Såsmängden är något snålt tilltagen i detta recept - speciellt om man serverar fisken till potatis. Jag brukar för det mesta göra dubbel sats sås.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar