fredag 18 mars 2011

Lax med räkfyllning

Detta är helt klart ett favoritrecept. Det passar till både vardag och fest. Det är enkelt att göra och passar till både potatis och ris.


4 personer, 225 grader, 15-20 minuter

4 laxfilér

150 g skalade räkor, med färska räkor blir det allra godast, men det går bra med andra också.
0,5 dl créme fraiche
0,5 dl majonnäs
0,5 - 1 dl hackad dill
0,5 krm cayennepeppar

Rör ihop alla ingredienserna och lägg ovanpå laxfiléerna.

Sås:
0,5 dl créme fraiche
1,5 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljong
1 dl hackad dill
citrondroppar

Kokas ihop och serveras med laxen. Såsmängden är något snålt tilltagen i detta recept - speciellt om man serverar fisken till potatis. Jag brukar för det mesta göra dubbel sats sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg