Detta är helt klart ett favoritrecept. Det passar till både vardag och fest. Det är enkelt att göra och passar till både potatis och ris.
4 personer, 225 grader, 15-20 minuter
4 laxfilér
150 g skalade räkor, med färska räkor blir det allra godast, men det går bra med andra också.
0,5 dl créme fraiche
0,5 dl majonnäs
0,5 - 1 dl hackad dill
0,5 krm cayennepeppar
Rör ihop alla ingredienserna och lägg ovanpå laxfiléerna.
Sås:
0,5 dl créme fraiche
1,5 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljong
1 dl hackad dill
citrondroppar
Kokas ihop och serveras med laxen. Såsmängden är något snålt tilltagen i detta recept - speciellt om man serverar fisken till potatis. Jag brukar för det mesta göra dubbel sats sås.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar