Fyra 8-åriga killar fick just smaka på muffinsen jag precis gjort. De blev mycket om uppskattade. En av killarna ville gärna ha en till men kunde förstå om vi ville spara resten till fredagsmyset.... Förutom muffins fick killarna var sin nutellagiffel som jag bakat för ett par dagar sen. De blir lätt en favorit hos de flesta som får smaka på dem.
75 g margarin
2 dl gräddmjölk
40 g jäst
1/2 dl socker
1/4 tsk salt
1 krm kardemumma
1 ägg
8-9 dl vetemjöl
Fyllning:
smör/margarin
socker
nutella
Till pensling:
ägg
pärlsocker
Smält margarin och blanda med gräddmjölken. Låt degvätskan bli 37 grader och häll den sen över den söndersmulade jästen. Låt jästen lösas upp. Tillsätt de andra ingredienserna och arbeta degen några minuter. Låt jäsa 30 minuter.
Häll upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut till två rundlar. Bred över ett tunt lager med smör eller margarin och strö över lite strösocker. Sporra ut 8 "tårtbitar" av varje rundel och lägg en klick (typ en tesked) nutella längst ut på varje. Rulla ihop till gifflar.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med ägg och strö över strösocker.
Baka i 6-8 minuter i 250 grader.
fredag 4 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar