6 personer
600 g färska rödbetor
250 g chèvre
2 msk flytande honung
1,5 tsk rosmarin
1 rulle kyld smördeg (250 g)
1 ägg
1. Koka rödbetorna mjuka.
2. Gnid av skalet under rinnande vatten. Låt dem svalna.
3. Smula getosten. Skär rödbetorna i cm-stora tärningar och lägg i en bunke. Blanda rödbetorna med honung, rosmarin, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
4. Rulla ut smördegen och skär i 6 fyrkanter.
5. Fördela rödbetsblandningen mitt på fyrkanterna. Strö över den smulade getosten. Vik in hörnen mot mitten och nyp ihop kanterna så de blir täta. Ställ kallt på bakpappersklädd plåt.
Hit kan man förbereda i god tid innan.
6. Vid servering: Sätt ugnen på 200 grader. Pensla knytena med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Knytena kan serveras som tillbehör till kött eller som en egen lite rätt med sallad till.
Detta recept hittade jag i Buffé nr 12/2010.
fredag 18 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar