6 personer
600 g färska rödbetor
250 g chèvre
2 msk flytande honung
1,5 tsk rosmarin
1 rulle kyld smördeg (250 g)
1 ägg
1. Koka rödbetorna mjuka.
2. Gnid av skalet under rinnande vatten. Låt dem svalna.
3. Smula getosten. Skär rödbetorna i cm-stora tärningar och lägg i en bunke. Blanda rödbetorna med honung, rosmarin, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
4. Rulla ut smördegen och skär i 6 fyrkanter.
5. Fördela rödbetsblandningen mitt på fyrkanterna. Strö över den smulade getosten. Vik in hörnen mot mitten och nyp ihop kanterna så de blir täta. Ställ kallt på bakpappersklädd plåt.
Hit kan man förbereda i god tid innan.
6. Vid servering: Sätt ugnen på 200 grader. Pensla knytena med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Knytena kan serveras som tillbehör till kött eller som en egen lite rätt med sallad till.
Detta recept hittade jag i Buffé nr 12/2010.
fredag 18 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Drömmar är något som jag aldrig gjort tidigare - har fått för mig att det ska vara svårt att få dem att bli bra, men efter att ha bakat dess...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar