4 portioner:
4 bitar laxfilé à 175 g
salt, peppar
8 marinerade soltorkade tomater
2 tsk färsk timjan
3/4 dl skållad mandel
1 msk smält smör
Citronsås:
2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 citron, rivet skal
salt, peppar
Potatis- och rotfrukter:
4 potatisar
2 palsternackor
2 persiljerötter
1/2 kålrot
2 morötter
2 msk citronolivolja, alt. olivolja med rivet citronskal
1 tsk timjan
flingsalt
Ugn: 225 grader
Gör så här:
1. Lägg laxen i en smord ugnssäker form, salta och peppra.
2. Mixa soltorkade tomater, timjan och mandel till en kräm. Bred krämen över laxen. Pensla över smöret. Baka mitt i ugnen i 20-25 minuter.
3. Citronsås: Vispa samman grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt citronskal och smaka av med salt och peppar.
4. Skala potatis och rotfrukter och skär dem i bitar och klyftor. Lägg alltsammans i en ugnsfast form med bakplåtspapper i botten. Ringla över citronolivolja och rör om så att oljan fördelas jämnt. Strö över timjan. Baka rotfrukterna mitt i ugnen i ca 25 minuter, tills de är mjuka och fått färg. Strö över flingsalt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar