240 g vetemjöl special
1,7 dl socker
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakaopulver
100 g grovt hackad mörk choklad
2 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja
ev. dumlekolor
Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Tillsätt hackad choklad och blanda väl. Vispa ägg, mjölk och olja och rör ner det i blandningen till en jämn smet. Fördela smeten i 8-12 muffinsformar (5*7 cm) och baka i 20 minuter i 180 grader. Extra goda blir dessa muffins om man trycker ner en dumlekola i varje muffins.
onsdag 23 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar