4 stycken
4 dl havregryn
1 dl fibrex
1 liter vatten
50 g jäst
1 dl flytande margarin
2 tsk salt
1 dl brödsirap (vanlig ljus sirap går också bra)
18 dl vetemjöl special
1. Lägg havregryn och fibrex i en skål. Koka upp vattnet och häll det i skålen. Låt stå tills temperaturen sjunkit till 37 grader.
2. Smula ner jästen i havreblandningen och rör tills den löst sig. Tillsätt margarin, salt, sirap. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 4 lika stora bitar och forma till limpor. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper. Pensla sidorna med lite olja eller klipp en bit bakplåtspapper och sätt mellan varje limpa så fäster de inte i varandra. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
4. Baka i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 35 minuter.
Detta recept kommer ifrån tidningen Matmagasinet nr 3/2011.
tisdag 15 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar