4 stycken
4 dl havregryn
1 dl fibrex
1 liter vatten
50 g jäst
1 dl flytande margarin
2 tsk salt
1 dl brödsirap (vanlig ljus sirap går också bra)
18 dl vetemjöl special
1. Lägg havregryn och fibrex i en skål. Koka upp vattnet och häll det i skålen. Låt stå tills temperaturen sjunkit till 37 grader.
2. Smula ner jästen i havreblandningen och rör tills den löst sig. Tillsätt margarin, salt, sirap. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 4 lika stora bitar och forma till limpor. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper. Pensla sidorna med lite olja eller klipp en bit bakplåtspapper och sätt mellan varje limpa så fäster de inte i varandra. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
4. Baka i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 35 minuter.
Detta recept kommer ifrån tidningen Matmagasinet nr 3/2011.
tisdag 15 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar