För att få ihop tillvaron och inte behöva gå och handla alltför ofta brukar jag göra en veckomeny med inköpslista på söndag och sen veckohandla på måndag. Just när jag ska försöka tänka till och hitta på vad vi ska äta under veckan har jag ofta en fruktansvärd idétorka. Därför tänkte jag även spara mina "menyer" här för att jag lätt ska kunna se tillbaka och återanvända idéer när idétorkan är som värst. Recept kommer jag att lägga ut eftersom.
Det jag gör meny för är för det mesta 4 middagar och kvällsmat till några dagar i veckan. Jag är ledig två dagar i veckan (förutom helgen) och då kommer min man för det mesta hem och äter. Vi lagar däremot sällan middag på kvällen - det blir ofta något enklare till kvällsmat - ibland lagat ibland bara bröd och yoghurt.
Denna veckas meny ser ut enligt följande:
Middagar:
skink- och sparrisrullar på risbädd
kassler i ugn med ananas och ris
stekt torsk
stek i ölsås
Kvällsmat:
rödbetspaj
bakpotatis
kycklingmacka med avokadoröra
hemmagjord pizza
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar