1 gurka
tjock yoghurt
vitlök
salt
peppar
Skala och halvera gurkan på längden. Gröp ur det vattniga i mitten av gurkan. Riv det som är kvar av gurkan grovt och lägg på ett tjockt lager av hushållspapper. Salta och låt sedan dra till sig och vätska ur sig. "Torka" gärna gurkan genom att trycka med hushållspapper ovanifrån.
Blanda sen gurkan med ett par dl yoghurt - antingen turkisk/grekisk tjock yoghurt, eller vanlig naturell yoghurt som man först låter rinna av genom ett kaffefilter ett par timmar.
Salta och peppra och tillsätt pressad vitlök efter smak. Jag tycker att 2-3 klyftor är lagom.
lördag 26 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar