1 gurka
tjock yoghurt
vitlök
salt
peppar
Skala och halvera gurkan på längden. Gröp ur det vattniga i mitten av gurkan. Riv det som är kvar av gurkan grovt och lägg på ett tjockt lager av hushållspapper. Salta och låt sedan dra till sig och vätska ur sig. "Torka" gärna gurkan genom att trycka med hushållspapper ovanifrån.
Blanda sen gurkan med ett par dl yoghurt - antingen turkisk/grekisk tjock yoghurt, eller vanlig naturell yoghurt som man först låter rinna av genom ett kaffefilter ett par timmar.
Salta och peppra och tillsätt pressad vitlök efter smak. Jag tycker att 2-3 klyftor är lagom.
lördag 26 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Drömmar är något som jag aldrig gjort tidigare - har fått för mig att det ska vara svårt att få dem att bli bra, men efter att ha bakat dess...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar