2 ägg
2 dl strösocker
125 g smör/margarin
2 tsk rivet apelsinskal
1 dl pressad apelsinsaft
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en form som rymmer 1,5 liter. Smält smöret och låt det svalna. Borsta apelsinen noga och riv av lagom mängd skal. Dela den och pressa ur saften. Blanda apelsinsaft och smör.
Vispa ägg och socker riktigt poröst och blanda ner det rivna apelsinskalet. Blanda samman mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och smörblandningen i omgångar och rör smeten slät. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Detta recept hittade jag i GP för många år sedan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Drömmar är något som jag aldrig gjort tidigare - har fått för mig att det ska vara svårt att få dem att bli bra, men efter att ha bakat dess...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar