2 ägg
2 dl strösocker
125 g smör/margarin
2 tsk rivet apelsinskal
1 dl pressad apelsinsaft
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en form som rymmer 1,5 liter. Smält smöret och låt det svalna. Borsta apelsinen noga och riv av lagom mängd skal. Dela den och pressa ur saften. Blanda apelsinsaft och smör.
Vispa ägg och socker riktigt poröst och blanda ner det rivna apelsinskalet. Blanda samman mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och smörblandningen i omgångar och rör smeten slät. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Detta recept hittade jag i GP för många år sedan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar