2 ägg
2 dl strösocker
125 g smör/margarin
2 tsk rivet apelsinskal
1 dl pressad apelsinsaft
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en form som rymmer 1,5 liter. Smält smöret och låt det svalna. Borsta apelsinen noga och riv av lagom mängd skal. Dela den och pressa ur saften. Blanda apelsinsaft och smör.
Vispa ägg och socker riktigt poröst och blanda ner det rivna apelsinskalet. Blanda samman mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och smörblandningen i omgångar och rör smeten slät. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Detta recept hittade jag i GP för många år sedan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
Satsen räcker till att fylla ett lager på en normalstor tårta. 2 hg hallon och blåbär (frusna går bra) 1 msk socker 0,5 dl vatten 2 gela...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar