tisdag 15 mars 2011

Bakade rödbetor med getost och valnötter


1 kg färska rödbetor
1 dl vit balsamvinäger
2 msk socker
150 g chèvre
1 dl valnötter
1/2 dl grovhackad bladpersilja
flingsalt

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och borsta rödbetorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Ställ in i ugnen tills de är mjuka, ca 1 timme. Koka ihop balsamvinäger med sockret till hälften och låt kallna.
3. Låt rödbetorna svalna. Skala och skär i grova bitar. Lägg dem på ett stort fat och smula över getosten och valnötterna.
4. Ringla över balsamvinägern, garnera med hackad persilja och strö över lite flingsalt.

Detta recept hittade jag i icas Buffé nr 10/2009. I receptet står det att detta ska räcka till 6-8 personer om det serveras på en buffé. Själv har jag mest gjort detta till kvällsmat tillsammans med lite bröd. Då räcker det till max 4 personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg