tisdag 22 mars 2011

Citronskorpor med vitchoklad

125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
100 g vit choklad, tärnad
1 msk rivet citronskal

1. Sätt ugnen på 170 grader. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och vispa 1 minut.

2. Blanda mjöl och bakpulver med choklad, citronskal. Rör ner i äggblandningen.

3. Degen ska vara mjuk. Forma en längd och jämna till den med våta händer samt platta till den något. Grädda i 18-20 minuter eller tills den känns fast.

4. Låt längden kallna och skär sedan tunna skivor, ca 1 cm, på tvären. Torka skorporna i 75 grader i ca 60 minuter eller tills de känns torra.

I originalreceptet som jag hittade i tidningen "Hembakat" (första numret) ingick även 1 dl pistagenötter. Eftersom jag inte är någon nötfantast har jag bara bakat dessa utan nötter. Jag har då tagit i lite mer mjöl istället, så att inte degen ska bli alltför lös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg