fredag 2 juni 2017

Enkel pizzadeg

1 stor pizza

2 g jäst
100 g vatten
7 g olivolja (1/2 msk)
150 g vetemjöl special
2 g strösocker (1/2 tsk)
3 g salt (1/2 tsk)

Rör ner jästen i vattnet och blanda sen ner alla andra ingredienser. Man behöver inte knåda degen utan det räcker med att röra ihop den ordentligt. Låt vila i 45 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i önskat antal bitar. Forma varje bit till jämna bollar.

Lägg degen att jäsa på en bricka och täck med plastfolie. Häll på en droppe olivolja på varje degbit, så fastnar inte plasten. Låt jäsa i kylskåp i 8-24 timmar (upp till 48 timmar går bra).

Sätt ugnen på högsta värme, förbered det du vill ha på pizzan och baka ut en pizza i taget. Lägg på det du vill ha på pizzan och grädda i ca 5-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg