2 stora baguetter
5 dl ljummet vatten
50 g jäst
0,5 dl olivolja
2 tsk salt
1 msk honung
ca 13 dl vetemjöl special
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, honung och olivolja. Häll ner lite mjöl i taget och knåda degen ordentligt ca 10 minuter i en assistent. Låt jäsa ca 45 minuter.
Häll upp degen på mjölat bakbord och forma till baguetter. Lägg dem på en plåt och låt jäsa ca 25 minuter till. Sätt ugnen på 225°. Grädda i mitten av ugnen ca 17 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar