fredag 2 juni 2017

Sallad med sötpotatis, halloumi mm

 

4 portioner

3 sötpotatisar
rapsolja
2 msk potatismjöl
lite salt

2 dl belugalinser (eller annan sorts linser)
3 msk olivolja
1 msk vinäger
1 rödlök
1,5 msk pressad lime
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 chili
70 g spenat
3-4 hg halloumi
salt och peppar
2 avokado

Sätt ugnen på 250°. Skär sötpotatisen i mindre bitar och lägg i blöt ca 15 minuter. Häll av vattnet och låt torka lite. Häll över lite olja, potatismjöl och salt. Rör runt och sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt.

Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen. Låt svalna något.

Strimla rödlök, pressa vitlök och hacka chili och lägg i en bunken. Blanda ner spenat, pressad lime, olivolja och vinäger. Blanda ner linserna när de svalnat. Lägg upp på tallrikar.

Skär halloumi i 1/2-cm-tjocka skivor och stek i en grillpanna med lite olja.

Lägg halloumi, avokado och sötpotatis bredvid salladsblandningen på tallrikarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg