fredag 2 juni 2017

Italiensk kycklinggratäng

4-5 portioner

7 hg kycklingfilé
smör
salt och peppar

tomatsås:
1 burk krossade tomater
1 pressad vitlök
salt och peppar
1/2 tsk strösocker
2 msk sambal oelek
1 msk kycklingfond

ostsås: 
2 hg philadelfiaost (ev. smaksatt)
1-1,5 dl vispgrädde

topping:
2 dl lagrad ost

Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i smör så att de får fin färg. Lägg i en ugnssäker form.

Koka upp alla ingredienser till tomatsåsen. Värm philadelfiaost och grädde i en annan kastrull tills det börjar sjuda, ta från plattan. Varva tomatsås och ostsås över kycklingen. Toppa med riven ost och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter tills osten börjat bubbla och kycklingen är genomstekt.

Servera med pasta och en sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg