fredag 2 juni 2017
Päronsallad med salami och brieost
2 portioner
2 små päron
1 msk olivolja
lite flingsalt
ca 50 g machésallad
150 g brieost
knappt 1 hg pepparsalami
Skala och klyfta päronen, skär bort kärnhuset och blanda med olivolja och flingsalt.
Värm en grillpanna i gjutjärn och grilla päronet i het panna. (Det går säkert utmärkt att steka i vanlig stekpanna också!)
Lägg salladen på ett fat. Strö över grillat päron.
Skiva osten tunt och strö över salladen. Toppa med strimlad salami.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar