fredag 2 juni 2017
Päronsallad med salami och brieost
2 portioner
2 små päron
1 msk olivolja
lite flingsalt
ca 50 g machésallad
150 g brieost
knappt 1 hg pepparsalami
Skala och klyfta päronen, skär bort kärnhuset och blanda med olivolja och flingsalt.
Värm en grillpanna i gjutjärn och grilla päronet i het panna. (Det går säkert utmärkt att steka i vanlig stekpanna också!)
Lägg salladen på ett fat. Strö över grillat päron.
Skiva osten tunt och strö över salladen. Toppa med strimlad salami.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar