fredag 2 juni 2017

Pulled älg

1 kg högrev från älg
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 msk viltfond
3 dl barbequesås eller tomatsås
salt och peppar
chilipasta

Torka av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chilipasta runt om.

Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn.

Skär löken och vitlök i klyftor och strö runt om köttet.

Blanda vatten, fond och barbecuesås och häll över köttet. Lägg över locket och sätt in i ugnen på 120° i ca 5-6 timmar.

Testa att dra lite i köttet med en gaffel - om det faller isär lätt är det färdigt. Om inte - låt stå 1-2 timmar till.

Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan och blanda det med babequesåsen och löken till en röra.

Servera med potatissallad eller pommes frites.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg