torsdag 1 juni 2017

Västerbottenpaj

Pajdeg: 
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 g smör

Fyllning: 
3 ägg
2 dl grädde
2,5 dl riven västerbottenost.
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Sätt ugnen på 175°. Lägg smör, vetemjöl och vatten i en matberedare och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ degen i kylskåp i 15 minuter. Picka den sen med en gaffel och förgrädda den i ca 10-13 minuter.

Gör under tiden fyllningen. Riv osten. Rör sedan samman ost, grädde, ägg, salt och peppar. Häll detta i det förgräddade pajskalet och ställ in i ugnen igen. Grädda i ca 25-35 minuter.

Servera pajen ljummen eller kall, gärna som tillbehör till skaldjur eller på en buffé.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg