fredag 2 juni 2017

Köttfärs- och pastagratäng

5-6 portioner

8 dl kokt pasta
3 dl riven mozzarella
2 hg philadelfiaost
10 körsbärstomater

Köttfärssås:
5 hg köttfärs
1 gul lök
smör
1/2 burk krossade tomater
1/2 dl chilisås
1 pressad vitlök
salt och peppar
1 tsk sambal oelek
ev. lite chiliflakes

riven mozzarella

Koka pastan.

Skala och hacka löken, bryn den mjuk i smör. Bryn köttfärsen och rör ner krossade tomater och chilisås. Låt småputtra i 10-20  minuter. Smaka av med salt och peppar, sambal oelek och chiliflakes.

Sätt ugnen på 225°. Rör ihop den varma pastan med philadelfiaosten och blanda med köttfärsröra. Bred ut i formen.

Fördela de delade körsbärstomaterna och strö sedan riven mozzarella över. Gratinera till gratängen blivit riktigt varm och fått fin färg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg