fredag 2 juni 2017

Laxtårta

250 g kavring
1 hg smält smör

Fyllning:
5 gelatinblad
4 hg philadelfiaost
3 dl creme fraiche (34%)
en finhackad rödlök
1 liten burk stenbitsrom
2 hg kallrökt lax
2-3 msk finhackad dill
1 msk nypressad citronsaft
salt och peppar

Dekoration: 
stenbitsrom, ägg, räkor, dill, lax.....

Mixa brödet i mixer. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i en form med avtagbara kanter ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Rör under tiden ihop creme fraîche, philadelfiaost, finhackad lök och hackad/strimlad lax. Rör sedan ner dill, citron och stenbitsrom. Smaka av med salt och peppar.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme. Ta från värmen och rör ner ett par skedar av fyllningen i gelatinet. Rör sedan ner gelatinfyllningen i resten av fyllningen. Blanda väl.

Häll smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst 5 timmar.

Ta fram och garnera i samband med serveringen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg