8 portioner
1,3 kg skinkstek eller fläskkarré
5 vitlöksklyftor
1,5 tsk cayennepeppar
1 msk farinsocker
1,5 msk paprikapulver
1 msk flingsalt
1 msk spiskummin
Sås:
1 msk worcestersås
2 dl ketchup
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 tsk tabasco
1/2 dl farinsocker
2 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
Gör stick i köttet med en gaffel för att kryddorna ska kunna ta sig in. Skala och finhacka vitlöken. Bland med paprikapulver, farinsocker, spiskummin, flingsalt och cayennepeppar och gnid in i köttet. Lägg i en ugnssäker form. Täck med plast och låt stå 12 timmar i kylen.
Sätt ugnen på 125°. Ta bort plasten från köttet och ställ det mitt i ugnen. Låt stå ca 8 timmar.
Blanda alla ingredienserna till såsens en kastrull och låt den koka upp. Låt koka ca 3 minuter. Låt kallna. Pensla köttet 3-4 gånger med såsen när ca 1 timme återstår av tillagningen. Ta ut och riv köttet i bitar med gafflar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar