fredag 2 juni 2017

Mockatårta



4 äggvitor
3 dl socker

Vispa äggvitorna hårt, rör ner sockret försiktigt.

Rita två tallriksstora rundlar på bakplåtpapper. Bred ut marängsmeten i rundlarna och baka i 100-125° i 2 timmar, använd gärna varmluft.

Moccakräm: (gör ev. 1,5 sats)
1-1,5 dl kaffe
250 g smör
1 dl florsocker
3 äggulor

Rör smöret smidigt med florsockret. Tillsätt äggulorna en i taget. Häll i kaffet lite i taget, vispa ordentligt emellan varje "skvätt".

Lägg ihop marängbottnarna med knappt hälften av krämen emellan. Bred eller spritsa ut resten av krämen överst.

Tårtan går bra att göra en dag innan servering. Om det blir över en bit går det bra att frysa den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg