fredag 2 juni 2017
Mockatårta
4 äggvitor
3 dl socker
Vispa äggvitorna hårt, rör ner sockret försiktigt.
Rita två tallriksstora rundlar på bakplåtpapper. Bred ut marängsmeten i rundlarna och baka i 100-125° i 2 timmar, använd gärna varmluft.
Moccakräm: (gör ev. 1,5 sats)
1-1,5 dl kaffe
250 g smör
1 dl florsocker
3 äggulor
Rör smöret smidigt med florsockret. Tillsätt äggulorna en i taget. Häll i kaffet lite i taget, vispa ordentligt emellan varje "skvätt".
Lägg ihop marängbottnarna med knappt hälften av krämen emellan. Bred eller spritsa ut resten av krämen överst.
Tårtan går bra att göra en dag innan servering. Om det blir över en bit går det bra att frysa den.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 20-25 stycken 3 + 2 dl mjölk 1 dl linfrön 1,5 dl havregryn 50 g jäst 2 dl lätt crème fraiche 1 tsk salt 3 msk ljus sirap 1 t...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar