fredag 2 juni 2017
Mockatårta
4 äggvitor
3 dl socker
Vispa äggvitorna hårt, rör ner sockret försiktigt.
Rita två tallriksstora rundlar på bakplåtpapper. Bred ut marängsmeten i rundlarna och baka i 100-125° i 2 timmar, använd gärna varmluft.
Moccakräm: (gör ev. 1,5 sats)
1-1,5 dl kaffe
250 g smör
1 dl florsocker
3 äggulor
Rör smöret smidigt med florsockret. Tillsätt äggulorna en i taget. Häll i kaffet lite i taget, vispa ordentligt emellan varje "skvätt".
Lägg ihop marängbottnarna med knappt hälften av krämen emellan. Bred eller spritsa ut resten av krämen överst.
Tårtan går bra att göra en dag innan servering. Om det blir över en bit går det bra att frysa den.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar