fredag 2 juni 2017

Skinkschnitzel i ugnen

8 port

ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc)
Smör till stekning
Salt & nymald svartpeppar
5 dl köttbuljong (egen, el tärning/fond + vatten)
1 msk soya
1 msk tomatpuré
2 – 3 tsk sambal oelek
1 dl grädde
Maizenamjöl + vatten till redning
ca 10st körsbärstomater
1 gul paprika
ev. 1 knippe slätbladig persilja
Smält smöret i het stekpanna och bryn skinschnitzlarna hastigt. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form. När alla är brynta vispa ur pannan med lite buljong. 

Tillsätt soya, tomatpuré, sambal oelek och låt koka upp. Slå på grädden och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens på såsen. Häll såsen över formen med schnitzlarna. Toppa med halverade körsbärstomater och gul paprika.  

Gratinera i ugn på 200 grader ca 30-40 min, beroende på hur tjocka skivorna är, dessa var ca 1-1½ cm. Strössla ev. över hackad persilja strax före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg