Detta recept kommer ifrån "Skärgårdsdrömmar och trägårdskakor".
125 g smör
ca 3 dl mjöl
1 msk socker
1 msk råsocker
1 dl hackade valnötskärnor
Fyllning:
3 ägg
3 msk socker
3 msk mjöl
1 burk kesella gourmet
ca 1 liter björnbär
Skär smöret i mindre bitar. Blanda samman alla ingrediener till degen i en matberedare så att nötterna finfördelas. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i ca 12 minuter, 200 grader.
Rör samman kesella, ägg, socker och mjöl. Fyll pajskalet med björnbär och bred över kesellablandningen.
Grädda i ca 30 minuter i mitten av ugnen tills fyllningen stelnat.
Servera gärna med grädde eller glass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar