torsdag 14 juli 2011

Skorpor

ca 40 stycken

1 hg smör eller margarin
1 dl socker
8,5 dl mjöl (bara vetemjöl eller typ 6,5 dl vetemjöl + 2 dl grahamsmjöl)
1 tsk bakpulver
3 tsk hjorthornssalt
2,5 dl mjölk

Rör smör och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och hjorthornssalt och häll i smeten. Häll på mjölken och blanda ihop till en deg.

Kavla ut degen till en ca 2 cm tjock platta och stansa ut små runda kakor med ett litet glas (det blir ca 20 stycken).

Lägg på bakplåtspapperklädd plåt och grädda i 15 minuter, 200 grader.

Låt svalna något och dela sen "skorpbullarna" på mitten och ställ tillbaka in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Stäng av värmen men låt skorporna stå kvar tills de är helt torra.

Servera gärna med smör, ost och marmelad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg