ca 40 stycken
1 hg smör eller margarin
1 dl socker
8,5 dl mjöl (bara vetemjöl eller typ 6,5 dl vetemjöl + 2 dl grahamsmjöl)
1 tsk bakpulver
3 tsk hjorthornssalt
2,5 dl mjölk
Rör smör och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och hjorthornssalt och häll i smeten. Häll på mjölken och blanda ihop till en deg.
Kavla ut degen till en ca 2 cm tjock platta och stansa ut små runda kakor med ett litet glas (det blir ca 20 stycken).
Lägg på bakplåtspapperklädd plåt och grädda i 15 minuter, 200 grader.
Låt svalna något och dela sen "skorpbullarna" på mitten och ställ tillbaka in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Stäng av värmen men låt skorporna stå kvar tills de är helt torra.
Servera gärna med smör, ost och marmelad.
torsdag 14 juli 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar