En mockatårta med svag kaffesmak. Jag gör ibland denna tårta som små minibakelser med en maräng i botten och bara lite kräm ovanpå.
Till två bottnar (30 cm i diameter):
5 äggvitor
4 dl socker
2 msk potatismjöl
Rita upp cirklar på bakplåtspapper och sätt på ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Vispa sen ner potatismjölet och bred ut smeten jämnt i cirklarna.
Grädda i 2 timmar.
Gör under tiden krämen:
5 äggulor
2 dl mjölk
1,5 msk pulverkaffe
1,5 msk maizena
1 msk vaniljsocker
5 hg smör
4 dl florsocker
Blanda äggulor, mjölk, pulverkaffe, maizena och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 3-4 minuter. Låt krämen svalna.
Vispa ihop florsocker och smör och vispa sedan ihop med den kalla kaffekrämen.
Lägg ihop marängbottnarna med kräm emellan och ovanpå. Garnera med t ex spritsad smörkräm, choklad, röda cocktailbär eller hackad mandel.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar