Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak.
175 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
skal och saft av 1 citron
2 msk syltade apelsinskal
3/4 dl blå vallmofrön
2 dl vetemjöl
ca 1/2 dl blå vallmofrö att strö i en smorda formen innan smeten hälls i.
Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda ner socker, ägg, citronskal och -saft, syltade apelsinskal, blå vallmofrön och sist mjölet.
Häll upp smeten i en smord och vallmofröbeströdd form (ca 23 cm i diameter).
Grädda kakan i 180 grader i ca 35 minuter.
Pudra ev. kakan med florsocker och servera med vispad grädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
2 personer 4-6 skivor parmaskinka 2 färska fikon i klyftor 1/2 mozzarellaost i mindre bitar dressing: lite olivolja (ca 1 msk) n...
-
Detta är en riktigt "80-talsklassiker" som gjordes ganska så ofta hemma hos oss. Då användes alltid Unkel Bens helt vanliga ris - ...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar