torsdag 14 juli 2011

Blågul citronkaka

Hittade detta recept i "Rosendals trädgårdescafé). Den är mycket enkel att göra - påminner lite om kladdkaka fast med helt annan smak.

175 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
skal och saft av 1 citron
2 msk syltade apelsinskal
3/4 dl blå vallmofrön
2 dl vetemjöl
ca 1/2 dl blå vallmofrö att strö i en smorda formen innan smeten hälls i.

Smält smöret och låt det svalna något.

Blanda ner socker, ägg, citronskal och -saft, syltade apelsinskal, blå vallmofrön och sist mjölet.

Häll upp smeten i en smord och vallmofröbeströdd form (ca 23 cm i diameter).

Grädda kakan i 180 grader i ca 35 minuter.

Pudra ev. kakan med florsocker och servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg