Goda att äta som de är - men ändå godare med t ex citronsmörkräm emellan!
ca 30 stycken
75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk grädde eller mjölk
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. Klicka ut smeten på bakplåtspapper (inte mer än 9 stycken per plåt).
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, 200 grader.
Smörkräm: Jag har inte något riktigt exakt recept på smörkräm, men om jag ska göra en citronsmörkräm brukar jag vispa ihop 1 hg smör med florsocker och lemoncurd tills krämen smakar bra och är smidig i konsistensen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
Enklare än så här kan det knappast bli. Servera gärna tillsamman med couscous och fetaostsås (2 dl cremé fraiche, 2 hg fetaost, lite pressad...
-
Satsen räcker till att fylla ett lager på en normalstor tårta. 2 hg hallon och blåbär (frusna går bra) 1 msk socker 0,5 dl vatten 2 gela...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar