söndag 3 juli 2011
Björnbärskaka
150 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
saften av 1/2 pressad apelsin
1,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl crème fraiche
3 ägg
1 dl socker
rivet skal från 1/2 apelsin
1,5 dl frysta björnbär
Riv apelsinskalet till fyllningen och pressa ur saften till kakan.
Rör smör och socker poröst, rör i ägget. Tillsätt apelsinsaften, mjöl och bakpulver.
Bred ut smeten i en smord och bröad form (24 cm i diameter) och grädda längst ner i ugnen i 12 minuter, 175 grader.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen (utom björnbären).
Ta ut kakan efter 12 minuter och häll försiktigt fyllningen över kakan och lägg på björnbären. Sätt in kakan i ugnen igen och grädda ytterligare 20-30 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar