Idag gjorde jag denna sås till ugnsbakad lax (lax med citronpeppar och salt på och sen rätt in i ugnen). Det blev jättegott.
Såsen ska räcka till 6 personer (vilket räckte gott och väl).
50 g smör
3 msk vetemjöl
4,5 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar eller motsvarande mängd fiskfond
2,5 dl vispgrädde + 0,5 dl senare i receptet
2 äggulor
ca 2 msk pressad citronsaft
salt, vitpeppar + ev. 3 msk hackad dill
Smält smöret i en kastrull över svag värme. Vispa ner mjölet och tillsätt vattnet (lite i taget), fiskbuljong och 2,5 dl grädde. Rör om flitigt. Koka upp och sjud såsen i 3 minuter. HIT kan man förbereda.
Vispa ihop äggulorna med 0,5 dl grädde och häll ner det i den varma såsen. Sjud såsen på mycket svag värme under flitig omrörning. Den får inte koka. Smaka av med citron, salt, vitpeppar och ev. dill. Servera såsen direkt till t ex kokt eller ugnsbakad lax.
fredag 22 juli 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar