3 äggulor + 1 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
50 g smält avsvalnat smör
ca 1/2 liter färska rabarber i mindre bitar
1/2 dl socker
Maräng:
3 äggvitor
1,5 dl socker
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i mjöl, bakpulver och smör.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbarkant (ca 24 cm i diameter) och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
Lägg på rabarber och socker och grädda i ytterligare 20 minuter.
Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum, blanda i sockret, (alt. gör italiensk maräng och bred över).
Ta ut kakan igen och bred över marängen och grädda i 20 minuter till.
Låt kakan svalna något i formen innan kanten tas bort. Servera gärna med glass eller grädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar