3 äggulor + 1 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
50 g smält avsvalnat smör
ca 1/2 liter färska rabarber i mindre bitar
1/2 dl socker
Maräng:
3 äggvitor
1,5 dl socker
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i mjöl, bakpulver och smör.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbarkant (ca 24 cm i diameter) och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
Lägg på rabarber och socker och grädda i ytterligare 20 minuter.
Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum, blanda i sockret, (alt. gör italiensk maräng och bred över).
Ta ut kakan igen och bred över marängen och grädda i 20 minuter till.
Låt kakan svalna något i formen innan kanten tas bort. Servera gärna med glass eller grädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar