måndag 18 juli 2011

Blåbärscheesecake

Detta recept kommer ifrån Leilas "a piece of cake". Det blir en supergod, ganska så hög cheesecake.

300 g digestivekes
150 g smör

600 g philadelfiaost
1,5 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vanilsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1,5 dl färska eller frysta blåbär

Sätt ugnen på 175 grader.

Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Förgrädda botten i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Vispa philadelfiaost och kesella krämigt.

Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist vispgrädden.

Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad. Blanda ner chokladen i smeten.

Häll smeten över kexbotten och strö över blåbär.

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den ev. med aluminiumfolie mot slutet så att den inte får för mycket färg.

Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg