6-8 portioner
8 hg falukorv
1 stor lök
6 msk tomatpuré
1/2 - 1 msk vetemjöl
2,5 dl "röd" mjölk
2,5 dl vispgrädde
salt och peppar
Skala och hacka löken och strimla korven.
Bryn löken någon minut. Tillsätt korven och låt den bryna med en liten stund.
Tillsätt tomatpuré, mjöl, mjölk och grädde. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera till ris eller pasta.
tisdag 5 juli 2011
Korv Stroganoff
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar