torsdag 14 juli 2011

Chokladbiskvier eller Sarah Bernhardt

15 stycken

Bottnar:
3 hg mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:
1 hg rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2-3 tsk kakao

Glasyr:
100 - 150 g mörk blockchoklad
ev. 1 msk smör

Riv mandelmassan fint till bottnarna och blanda med äggvitan till en smidig smet.

Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till klickarna lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter, 175 grader, eller tills de börjar få färg. Låt kallna.

Rör ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på den platta sidan (undersidan) av kakorna. Låt de stå kallt i minst 1 timma.

Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller mikro. Blanda ev. med smör. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Ställ kakorna kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg