2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
1/2 tsk salt
Fyllning:
1 gul lök
1 msk smör att fräsa löken i
2 hg riven västerbottenost
4 äggulor
3 dl standardmjöl
salt och peppar
Blanda ihop ingredienserna till pajskalet i en matberedare och tryck ut den i en pajform. Nagga degen och låt vila i kylen i 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla skalet. Förgrädda i 10 minuter, 200 grader.
Skiva löken tunt och fräs i smör. Vispa ihop äggulorna och mjölken, tillsätt salt och peppar. Lägg lök och riven ost i botten och häll över äggstanningen. Grädda i ytterligare 35 minuter.
torsdag 14 juli 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Mycket god!
SvaraRadera