måndag 11 juli 2011

Hallon- och björnbärscheesecake

Botten:
6 digestivekex
2 msk smält smör

Fyllning 1:
4 hg philadelfiaost
2 ägg
1 hg osockrade hallon
1 hg osockrade björnbär
1 dl strösocker

Fyllning 2:
2,5 dl crème fraiche
3 msk strösocker

några hallon och/eller björnbär till garnering

Smält smöret och blanda med digestivekexen i matberedare tills det liknar fina brödsmulor. Tryck ut i en springform.

Mixa philadelfiaost, ägg, bär och socker i en matberedare till en slät smet. Häll i formen och grädda i 200 grader i 20 minuter.

Rör sedan ihop crème fraiche och socker, häll över kakan och grädda i ytterligare 5 minuter. Låt kakan kallna helt i kylskåp innan den skärs upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg