fredag 22 juli 2011
Mjölkchokladpannacotta
4 ganska stora portioner (nästa gång jag gör denna pannacottan kommer jag att använda mindre formar och göra 6 portioner av receptet)
3,5 dl vispgrädde
1,5 dl "röd" mjölk
2 hg mjölkchoklad
2,5 blad gelatin
grädde och färska bär till servering
Lägg gelatin i en skål med kallt vatten.
Koka upp grädde och mjölk, ta från värme och rör i mjölkchokladen (bruten i bitar) så den smälter.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem. Rör tills de smälter.
Häll smeten i formar och ställ kallt i 2-3 timmar.
Inför servering: Doppa formarna snabbt i varmt vatten och vänd upp dem på tallrikar (eller servera i formarna). Servera med grädde och bär.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar