torsdag 14 juli 2011
Kolakakor med fyllning
ca 40 stycken
2 hg smör
2,5 dl havregryn
1 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Fyllning:
75 g smör
1 msk kakao
3 msk grädde
1,5 dl strösocker
1/2 msk vetemjöl
Rör ihop mördegen i en matberedare. Klicka ut i små aluminiumformar. Grädda först i ugnen en stund tills de är guldbruna, 15-20 minuter, 175 grader. Koka ihop fyllningen under tiden.
Ta ut plåten med kakorn ur ugnen och lägg i fyllningen, en liten klick i mitten av varje, och ställ tillbaka plåten i ugnen och grädda ytterligare en liten stund tills fyllningen bubblar, då är de färdiga.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar