torsdag 14 juli 2011
Kolakakor med fyllning
ca 40 stycken
2 hg smör
2,5 dl havregryn
1 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Fyllning:
75 g smör
1 msk kakao
3 msk grädde
1,5 dl strösocker
1/2 msk vetemjöl
Rör ihop mördegen i en matberedare. Klicka ut i små aluminiumformar. Grädda först i ugnen en stund tills de är guldbruna, 15-20 minuter, 175 grader. Koka ihop fyllningen under tiden.
Ta ut plåten med kakorn ur ugnen och lägg i fyllningen, en liten klick i mitten av varje, och ställ tillbaka plåten i ugnen och grädda ytterligare en liten stund tills fyllningen bubblar, då är de färdiga.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar