Pajskal:
125 g smält smör eller margarin
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl socker
Fyllning:
1 ägg
1 liten burk krossad ananas (väl avrunnen)
1 burk crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl socker
Blanda mjöl, socker och bakpulver.
Häll i det smälta smöret och arbeta ihop till en deg som trycks ut i en pajform.
Låt den krossade ananasen rinna av en stund. Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet. Garnera ev. med ananasskivor. Grädda i 25-30 minuter, 175 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
ska det vara en liten burk ananas?
SvaraRaderaJa, en lite burk räcker.
SvaraRadera