Pajskal:
125 g smält smör eller margarin
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl socker
Fyllning:
1 ägg
1 liten burk krossad ananas (väl avrunnen)
1 burk crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl socker
Blanda mjöl, socker och bakpulver.
Häll i det smälta smöret och arbeta ihop till en deg som trycks ut i en pajform.
Låt den krossade ananasen rinna av en stund. Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet. Garnera ev. med ananasskivor. Grädda i 25-30 minuter, 175 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
ska det vara en liten burk ananas?
SvaraRaderaJa, en lite burk räcker.
SvaraRadera