Pajskal:
125 g smält smör eller margarin
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl socker
Fyllning:
1 ägg
1 liten burk krossad ananas (väl avrunnen)
1 burk crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl socker
Blanda mjöl, socker och bakpulver.
Häll i det smälta smöret och arbeta ihop till en deg som trycks ut i en pajform.
Låt den krossade ananasen rinna av en stund. Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet. Garnera ev. med ananasskivor. Grädda i 25-30 minuter, 175 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
ska det vara en liten burk ananas?
SvaraRaderaJa, en lite burk räcker.
SvaraRadera